© E-Websolutions.nl

Nieuwsarchief 2007

Uitspraak Rijdende Rechter inzake speelveldje, 20 november 2007
"Van gemeente mag niet gevergd worden een volstrekt veilige speelomgeving te realiseren".

>>>lees verder>>>

Speelplaats in Hoogezand-Sappemeer haalbaar, 31 oktober 2007
De sponsorloop van HS’88 voor een speelplaats was een succes. De opbrengst van de sponsorloop voor de speelplaats is boven verwachting verlopen.

>>>lees verder>>>

Jeugd in actie voor aanleg van nieuwe speeltuin, 25 oktober 2007
Zo'n 25.000 euro heeft Dorpsbelangen Mensingeweer nodig om de nieuwe speeltuin in het dorp te kunnen aanleggen. Gemeente en enkele fondsen betalen daaraan mee, maar ook de schooljeugd zet z'n beste beentje voor.

>>>lees verder>>>

Schoolplein opgeknapt voor buurtkinderen, 5 oktober 2007
Een FC Groningen-groene voetbalkooi, nieuwe speeltoestellen en een betere omheining: het schoolplein van de Borgmanschool in Groningen krijgt een make-over.

>>>lees verder>>>

Klachten over onveilige toestellen in speeltuinen, 14 augustus 2007
De gemeente Stadskanaal onderzoekt of de speeltuinen aan de eisen voldoen. Dit mede naar aanleiding van klachten van inwoners over onveilige en verouderde toestellen. Wethouder Jan-Willem van de Kolk wil dit jaar nog een volledig nieuw speeltuinenplan op tafel hebben.

>>>lees verder>>>

Computer zet kinderen in beweging, 23 juni 2007
De Sprookjeshof in Zuidlaren heeft deze week een bijzonder speeltoestel in gebruik genomen. Het apparaat, Sonar genoemd, zet kinderen in beweging.

>>>lees verder>>>

Reitdiep heeft eigen kinderspeelplek, 19 juni 2007
Na een besluit van de kinderraad vorig jaar werden er onlangs een pannakooi, een schommel en een duikelrek geplaatst op een trapveldje op de hoek van de Prof. Uilkensweg en de Hoogeweg. Gisteren werd de officiële opening verricht.

>>>lees verder>>>

Kostverloren wijk in Groningen viert groots feest
Op woensdag 27 juni aanstaande organiseren de Wijkgroep Kostverloren, de Speeltuincentrale, de Stichting A. van Ostade Speeltuin, Woningcorporatie Nijestee, de Vensterschool en de BSO Schildersbuurt gezamenlijk een breed opgezet wijkfeest bedoeld voor alle bewoners van de wijk Kostverloren.

>>>lees verder>>>

Feestelijke opening speeltuin Selwerd, 13 juni 2007
Kinderen uit Selwerd hebben zelf hun favoriete speeltoestellen uitgezocht voor het speelveldje tussen de Elzenlaan en de Hazelaarstraat. De speeltoestellen zijn geplaatst en daarom organiseert woningcorporatie Nijestee samen met de huurdervereniging van Paddepoel en Selwerd de opening van deze nieuwe speeltuin.

>>>lees verder>>>

Speeltuin houdt ouderen actief, 10 mei 2007
Speeltuinen zijn een uitstekende plek voor ouderen om te bewegen en niet meer alleen het domein van kinderen. TNO evalueerde in opdracht van de gemeente Rotterdam en speeltoestellenfabrikant Yalp sport & spel een kleine groep ouderen die gedurende tien weken een trainingsprogramma volgden op speeltoestellen in Speeltuin Hillesluis te Rotterdam.

>>>lees verder>>>

Een schoolplein voor de buurt, 9 mei 2007
Jantje Beton heeft het boekje ‘Een schoolplein voor de buurt’ uitgebracht dat vanaf vandaag gratis gedownload (pdf, 600kb) worden.

>>>lees verder>>>

Kinderwerkersdag 2007
Op 8 oktober organiseert Jantje Beton in samenwerking met het Nederlands Jeugd Instituut, K2 en Verdiwel de Jantje Beton Kinderwerkersdag ‘Spelen in de buurt’.

>>>lees verder>>>

Opening Speelweide De Molen in Adorp, 5 mei 2007
Van Speelweide De Molen in Adorp wordt al bijna een jaar gretig gebruikgemaakt. Vanwege extreme nattigheid werd de opening in september 2006 afgeblazen. Op zaterdag 12 mei gaat de officiële opening in de herkansing. Dat gebeurt met de jongste en oudste inwoner van Adorp, om de plek voor jong en oud luister bij te zetten.

>>>lees verder>>>

Monkey Donkey nu volwassen en snelgroeiend bedrijf, 21 april 2007
Speeltuin en kinderopvang Monkey Donky bestaat 10 jaar. Dat werd zaterdag gevierd in de overdekte speeltuin aan de Oosterhamrrikkade 66a in de stad Groningen.

>>>lees verder>>>

Steun Rabobank voor Priegeltoen in Spijk, 18 april 2007
De noodzakelijke renovatie van speeltuin Priegeltoen in het hart van het kinderrijke dorp Spijk is een stap dichterbij. Het bestuur van de speeltuinvereniging heeft van het Rabobank stimuleringsfonds een bijdrage van 4000 euro gekregen.

>>>lees verder>>>

Knoll'n Toen en Dingewold Kern met Pit, 11 april 2007
Speeltuin Knoll'n Toen in God- linze en de buurtvereniging Dingewold in Uithuizen hebben het predikaat Kern met Pit gekregen. De Godlinzer speeltuin, die ook geschikt is voor rolstoelers, is de afgelopen jaren door vrijwilligers gerenoveerd. Er werden nieuwe speeltoestellen aangeschaft en er werd een skeeler/ijsbaan aangelegd.

>>>lees verder>>>

Spelen in de natuur: tips voor gemeenten, 22 maart 2007
Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Staatsbosbeheer en de Stichting Recreatie bieden gemeenten een praktische helpende hand bij het inrichten van groene ruimte voor kinderen.

>>>lees verder>>>

Kans op skatebaan en renovatie speeltuin Holwierde, 21 maart 2007
Burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl stellen de dorpsvereniging Dorpsbelangen voor om de subsidieverzoeken voor beide objecten te combineren in het kader van het speelruimtebeleid van de gemeente.

>>>lees verder>>>

Veiligheid speeltoestellen nog onvoldoende, 8 maart 2007
De VWA blijft toezicht houden op de veiligheid van speeltoestellen in de kinderopvang. De inspecties op speeltoestellen in de kinderopvang worden in het eerste kwartaal 2007 vervolgd.

>>>lees verder>>>

Doe mee aan de Straatspeeldag op 13 juni 2007
Tijdens de Veilig Verkeer Nederland Straatspeeldag wordt in heel Nederland de straat van de kinderen. Met allerlei acties vragen zij aandacht voor verkeersONveilige situaties. Maar natuurlijk is de Straatspeeldag vooral ook een groot kinderfeest.

>>>lees verder>>>

Jantje Beton nieuwe eigenaar 'Kerkspeelplein', 1 februar1 2007
De kerkspeelpleinen zijn een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland, die in 2004 voor dit initiatief samenwerking zocht met Jantje Beton.

>>>lees verder>>>

Landelijke speeltuindag zaterdag 16 juni 2007
Deelnemende verenigingen ontvangen een pakketje met promotiemateriaal.

>>>lees verder>>>

Nieuwe speeltoestellen in Gorecht-West, 18 januari 2007
In Hoogezand-Sappemeer Gorecht-West zullen op diverse plaatsen bestaande speelplekken worden opgeknapt, er zullen speelplaatsen worden ontruimd en er zullen nieuwe speelplaatsen worden ingericht.

>>>lees verder>>>

NUSO start met uitwisselingsplatforms, 16 januari 2007
NUSO, Speelruimte Nederland, begint komend voorjaar op diverse plaatsen in het land met uit-wisselingsplatforms voor speeltuinverenigingen. Deze worden financieel mogelijk gemaakt door het VSBfonds, Oranje Fonds en Jantje Beton.

>>>lees verder>>>

Jantje Beton Collecteweek
In de landelijke Jante Beton Collecte van 5 tot en met 10 maart 2007 open meer dan 40.000 vrijwilligers langs de deuren in heel Nederland. Daarmee halen zij geld op voor Jantje Beton maar ook voor de lokale jeugdorganisatie.

>>>lees verder>>>

Leefbaarheidsprijs Kern met Pit, 15 januari 2007
Elke stads- of dorpsbewoner die het komende half jaar, samen met zijn buurt- of dorpsgenoten, de eigen woonkern wil verbeteren, bijvoorbeeld door het opknappen van de speeltuin, komt in aanmerking voor een prijs.

>>>lees verder>>>

Winnaar Leefbaarheidsprijs Marum, 10 januari 2007
De Spel- en Speeltuinvereniging Noordwijk e.o. heeft de Leefbaarheidsprijs 2006 gemeente Marum gekregen. Burgemeester Tjeerd van Bekkum heeft de prijs uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie.

>>>lees verder>>>

>>> Nieuwsarchief 2005 / 2006 / 2008 >>>

 


.......